Veelgestelde vragen

Hoe vind ik meer informatie betreft bepaalde producten?

Er zijn verschillende manieren om informatie over een van onze producten te verkrijgen. Rechtsonder op de pagina bevindt zich een chatvenster. Tijdens kantooruren kijkt een van onze medewerker live met u mee en wordt u direct van informatie voorzien. Wanneer de chat op AFWEZIG staat kan het iets langer duren voordat u een antwoord terug krijgt.

Onder het kopje CONTACT kunt u een bericht achterlaten, hier proberen wij binnen een werkdag antwoord op te geven.

U kunt ook contact opnemen met een dealers bij u in de buurt.

 

Waar kan ik Cartel Living meubelen kopen?

Cartel Living meubelen zijn alleen verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. Wij willen u erop wijzen dat wij geen magazijn-of speciale artikelen rechtstreeks verkopen.

Via onze dealerlijst vindt u gemakkelijk een dealer in uw regio. Ook kunt u elke maandag een kijkje nemen in “De Woonindustrie” te Nieuwegein, daar zal een vertegenwoordiger aanwezig zijn die u te woord kan staan.

 

Met wie neem ik contact op bij klachten?

Cartel Living levert alleen zijn producten via dealers door heel Nederland. Wij vragen u dan ook contact op de nemen met de dealer waar u de bank heeft aangekocht.

 

Geven spijkerbroeken af aan mijn nieuwe meubel?

Wanneer kleding niet kleurvast is, bestaat de kans dat dit afgeeft. De kleurstof die gebruikt wordt om spijkerbroeken te kleuren kan zich niet chemisch combineren met de kleurvezels, het hecht zich alleen aan het oppervlak. Wanneer de spijkerbroek in aanraking komt met het textiel of leder van uw meubel, kan het zijn dat dit afgeeft. Dit is geen reden voor een klacht, maar een reden om voorzichtig te zijn met een nieuwe spijkerbroek en/of nieuwe meubel.

 

Welke tekenen van gebruik zijn te verwachten?

Na loop van tijd bij gebruik van uw meubel zijn er gebruikssporen te verwachten. Deze gebruikssporen van het dagelijks gebruik zijn natuurlijk en onvermijdelijk. Dit is gerelateerd aan het zitcomfort en aan de wijze hoe het meubel gestoffeerd is. Voorbeelden van tekenen van verloop van tijd zijn plooivorming, pilling of verkleuringen door bijvoorbeeld zonlicht. Zit en rug kussens kunnen na verloop van tijd iets inzakken. Wij adviseren u om kussens regelmatig op te schudden om de kwaliteit te waarborgen.

 

Waarom bestaan er circa afmetingen?

Onze meubels worden met de hand gemaakt, en niet iedere stoffeerder is exact hetzelfde. Doordat kussens en schuimen zachte materialen zijn kunnen deze met de bekleding mee veren. Hierdoor zijn dimensionale toleranties onvermijdelijk en zijn alle opgegeven afmetingen circa afmetingen.

 

Zijn er verschillen in zitcomfort?

Hoe comfortabel je je voelt als je op een bank zit, hangt vooral af van de bekleding en de afmeting van de bank.
Hoe zachter de vulling hoe meer je in de bank zinkt, dit geeft het gevoel van een rijk comfort. Daarentegen is het makkelijker om op te staan of te zitten met stevige bank, dit omdat je minder ver in de bank “zinkt”. Het gaat om je eigen persoonlijke smaak. Daarom adviseren wij u om bij een dealer te proef zitten om te zien of de bank qua comfort naar wens is.